Συνταγές

Προτεινόμενες Συνταγές


Ρύζι

Το Agrotica Center Hellas σας προτείνει ,Αρωματικό Ρύζι με Γιαούρτι..

Υλικά συνταγής
• 1 ποτήρι ρύζι ΛΑΜΙΑΣ
• 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ΑΙΓΛΗ
• 2 κεσεδάκια γιαούρτι
• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βράστε το ρύζι (ακολουθήστε τις οδηγίες που θα βρείτε στο πακέτο).
2. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
3. Κρατήστε το μισό κρεμμύδι στην άκρη και αδειάστε το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε πολύ καλά.
4. Το υπόλοιπο κρεμμύδι προσθέστε το στο γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.
5. Σερβίρετε την κάθε μερίδα μαζί με περίπου μισό κεσεδάκι γιαούρτι. Στολίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα φύλλα φρέσκου μαϊντανού

Λαζάνια

Το Agrotica Center Hellas σας προτείνει ,Λαζάνια με Ροζέ Σάλτσα..

Υλικά συνταγής
1 πακέτο λαζάνια ΒΥΤΙΝΑΣ
1 μέτριο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. βιτάμ
1 σάλτσα ντομάτας
1 κρέμα γάλακτος 200γρ.
αλάτι, πιπέρι,
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού γκούντα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο στο multi (όχι πουρέ).
Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν.
Μόλις ροδίσουν,ρίχνουμε τη σάλτσα με τη ζάχαρη,το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.Μόλις σωθούν τα υγρά ρίχνουμε την κρέμα.Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ρίχνουμε μέσα το γκούντακαι τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

Χυλοπίτες

Το Agrotica Center Hellas σας προτείνει ,Υπέροχες Χυλοπίτες με Κοτόπουλο.

Υλικά συνταγής
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
• 1/2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί n ζωμό κότας ή ζεστό νερό
• 1 δαφνόφυλλο
• 1 κλαδάκι θυμάρι
• 2 φλιτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 500 γραμμ. χυλοπίτες μακριές (ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες) ΑΝΘΗΛΗ
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα (φαρδιά και ρηχή). Σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα μπουτάκια γύρω γύρω μέχρι η πέτσα τους να γίνει τραγανή, περίπου 8΄-10΄.
Αφού τα ροδίσουμε καλά, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε.
Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε στο υπάρχον λίπος, το κρεμμύδι και το καρότο. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, μετά από περίπου 5΄-6΄, τότε προσθέτουμε ξανά τα μπουτάκια και τα βότανα (δαφνόφυλλο και θυμάρι). Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς, για περίπου 5΄-6΄.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε το ζωμό κότας ή ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπαστούν τα μπουτάκια. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό. Με λαβίδα αφαιρούμε τα μπουτάκια μόλις βράσουν. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, χωρίς το καπάκι πλέον. Ξεκοκαλίζουμε τα μπουτάκια, αφαιρώντας πέτσα και κόκαλα. Με τα χέρια διαλύουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Σε αυτή τη φάση η σάλτσα μας πρέπει να είναι πυκνή, γεμάτη αρώματα και τέλεια στη γεύση!
Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε τα ισομοιράζουμε σε πιάτα. Τα περιχύνουμε με την υπέροχη πυκνή σάλτσα κοτόπουλου.



Γίγαντες

Το Agrotica Center Hellas σας προτείνει ... Αγαπημένους Γίγαντες στο Φούρνο..

Υλικά συνταγής
• 500 γρ. γίγαντες ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
• 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 1½ ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
• 5-6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
• 700 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1/2 ματσάκι μαϊντανός

Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Την επόμενη ημέρα τους ξεπλένουμε καλά και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (ξαφρίζοντάς τους) για περίπου 40΄. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μαραίνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλερι για 10΄. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, απλά να μαραθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Βράζουμε τη σύβραση για 10΄ και περιχύνουμε με αυτήν τους γίγαντες. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό. Ψήνουμε σε αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C περίπου για 45΄, να μείνουν με το λαδάκι τους.

Ρεβύθια

Το Agrotica Center Hellas σας προτείνει ...Ρεβύθια Σούπα..

Υλικά συνταγής
• 1 κιλό ρεβύθια ΛΑΡΙΣΑΣ
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι
• 1/4 κύβο λαχανικών
• σόδα μαγειρική

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν για πολλές ώρες (ιδανικά 24 ώρες) σε νερό με μια κουταλιά σόδα.
Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα κλείνουμε μαζί με άλλη μια κουταλιά σόδα σε μια πετσέτα. Τρίβουμε με δύναμη το μπόγο πάνω στο τραπέζι, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν.
Όταν τελειώσουμε, ρίχνουμε τα ρεβύθια (μαζί με τις φλούδες) σε τρυπητό και ξεπλένουμε καλά.
Ρίχνουμε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα με κρύο νερό, το ζωμό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφαιρούμε 2-3 στρώσεις από το κρεμμύδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο ολόκληρο στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε να βράσουν για 90' ή μέχρι να χυλώσουν και να λιώνουν. Που και που ξαφρίζουμε και πετάμε τις φλούδες που ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε συχνά.
Οταν σταματήσει το βράσιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε για 5' πριν σερβίρουμε (για να μη νερουλιάσουν).
Σερβίρουμε ζεστά με αλοτοπίπερο, λάδι, λεμόνι και το κρεμμύδι που έχουμε κρατήσει ψιλοκομμένο, και μπόλικο φρέσκο ψωμί.

Φακές

Το Agrotica Center Hellas σας προτείνει ...Φακές..

Υλικά συνταγής
1/2 κιλό φακές ΦΑΡΣΑΛΩΝ
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1-2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
ξύδι

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές και τις αφήνετε να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό για 2 ώρες.
Τις στραγγίζετε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό, τις φακές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Αφήνετε να σιγοβράσουν 1/2 περίπου ώρα.
Προσθέτετε το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύδι.
Τις βράζετε για ακόμα 15 λεπτά περίπου μέχρι να πήξουν καλά.
Τις σερβίρετε στα περιχύνοντάς τες με λίγο ξύδι.

Φάβα

Το Agrotica Center Hellas σας προτείνει ,Αφράτη Νόστιμη Φάβα..

Υλικά συνταγής
• 500 γρ. Φάβα ΦΕΝΕΟΥ
• λάδι
• αλάτι
• 2 κρεμμύδια ολόκληρα

Για το γαρνίρισμα:
• λάδι
• λεμόνι
• κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• κάπαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε τη φάβα 2-3 φορές. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να την καλύψει και άλλο τόσο περίπου). Πρέπει να την προσέχουμε πολύ μέχρι να βράσει, γιατί αφρίζει και φουσκώνει πολύ και είναι επικίνδυνο να μας κάνει την κουζίνα χάλια. Την ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τα κρεμμύδια. Την αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, για 1-1/12 ώρα, μέχρι να χυλώσει. Μετά την περνάμε από μύλο ή από το μούλτι και γίνεται σαν κρέμα (μαζί με τα κρυμμύδια). Τη σερβίρουμε με λάδι, λεμόνι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αν θέλουμε λίγη ρίγανη ή θυμάρι, λιαστή ντομάτα και κάπαρη.



Γλυκό Κεράσι

Το Agrotica Center Hellas σας προτείνει , Απολαυστικό Γλυκό Κουταλιού Κεράσι..

Υλικά συνταγής
• 1 κιλό κεράσια καθαρισμένα
• 1 κιλό ζάχαρη
• 1/2 φλ. τσαγιού νερό
• Χυμό από 1 μικρό λεμόνι
• 1 βανίλια
• 2 λίτρα νερό προαιρετικά
• 2-3 λεμόνια

Εκτέλεση
Διαλέγουμε κεράσια σφιχτά και τραγανά. Χρησιμοποιούμε γάντια στο καθάρισμα γιατί βάφουν το δέρμα. Βάλτε τα κεράσια σε μπολ με νερό και 2-3 λεμόνια κομμένα και στυμμένα (και τις λεμονόκουπες). Αφού περάσουν οι 2 ώρες ξεπλένουμε πολύ καλά τα φρούτα με μπόλικο νερό. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια πάνω από μια κατσαρόλα ώστε να συλλέξουμε τους χυμούς τους. Είναι προτιμότερο να βγάλουμε τα κουκούτσια με την ανάποδη της φουρκέτας για να μη λιώσουν. Ξεπλένουμε τα κουκούτσια με το 1/2 φλ. τσαγιού νερό και φυλάμε το νερό για να το χρησιμοποιήσουμε στο γλυκό. Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε εναλλάξ κεράσια και ζάχαρη σε στρώσεις. Αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο για να κατεβάσουν τα κεράσια τους χυμούς τους.
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε στα κεράσια και τη ζάχαρη το 1/2 φλ. τσαγιού νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να πάρει βράση το γλυκό, χωρίς να ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς από την επιφάνεια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15΄. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως, καλυμμένο με μια πετσέτα και όχι με καπάκι.
Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για 10΄-15΄ για να δέσει. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Αφού αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα από τα χερούλια. Έτσι θα φουσκώσουν τα κεράσια και θα ρουφήξουν μέσα το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Για να σιγουρευτούμε ότι το σιρόπι είναι δεμένο ο πιο απλός τρόπος είναι να στάξουμε μία σταγόνα σιρόπι στο νύχι στον αντίχειρα. Αν τρέχει δεξιά-αριστερά θέλει κι άλλο δέσιμο, αν στέκεται είναι δεμένο. Αν το σιρόπι δεν δέσει σωστά, είναι δηλαδή αραιό, σύντομα θα μουχλιάσει το γλυκό. Στην περίπτωση αυτή, αφαιρούμε προσεχτικά τη μούχλα και το ξαναδένουμε. Αντίθετα, αν σφίξει πολύ το σιρόπι, σύντομα το γλυκό θα ζαχαρώσει. Τότε προσθέτουμε λίγο νερό και το ξαναδένουμε. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού.

Γλυκό Κάστανο

Το Agrotica Center Hellas σας προτείνει ...Απολαυστικό Γλυκό Κουταλιού Κάστανο..

Υλικά συνταγής
• 1 1/2 κιλό κάστανα
• 1 1/2 κιλό ζάχαρη
• λίγο αλάτι
• 4 ποτήρια του νερού νερό
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή και λίγο παραπάνω

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε - χωρίς να λιώσουν.
Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτριο σιρόπι.
Το κρυώνουμε, και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα.
Την επόμενη τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τα κρυώνουμε πάλι και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού.
Το βράζουμε μέχρι να δέσει.
Ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν.



Τυρόπιτα

Το Agrotica Center Hellas σας προτείνει , Nοστιμότατη Παραδοσιακή Τυρόπιτα με Φέτα..

Υλικά συνταγής
για τα φύλλα
• 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗ
• 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΙΓΛΗ
• 500 ml νερό (2+1/2 περίπου φλιτζάνια του τσαγιού)
για τη γέμιση
• 1 κιλό φέτα τριμμένη ΔΟΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
• 6 αυγά
• 230 γρ. γιαούρτι πρόβειο ΜΑΓΓΙΝΑ
• 4 κουταλιές της σούπας γάλα ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
• 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Εκτέλεση ζύμης
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη, τα ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Την αφήνουμε να ξεκουρασθεί για 10 λεπτά.
Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και τα αφήνουμε να ξεκουρασθούν για άλλα 20 λεπτά.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης σε φύλλα, σε όποιο μέγεθος θέλουμε.
Εκτέλεση γέμισης
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά (τα αυγά τα χτυπάμε ξεχωριστά) μέχρι να γίνουν κρέμα και τοποθετούμε το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Στη συνέχεια λαδώνουμε καλά ένα ταψί, τοποθετούμε 5 φύλλα λαδωμένα, που να εξέχουν λίγο από το ταψί και βάζουμε τη γέμιση.
Τοποθετούμε τα άλλα 5 φύλλα επίσης λαδωμένα και καλύπτουμε με αυτά τη γέμιση αφήνοντας πάλι να εξέχουν λίγο.
Λαδώνουμε τη επιφάνεια του τελευταίου φύλλου και τυλίγουμε όλα τα φύλλα, που εξέχουν, προς τα μέσα σχηματίζοντας κόθρο.
Βάζουμε την πίτα στο ψυγείο για 1 ώρα, κατόπιν την χαράσσουμε και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 45 λεπτά.

Σπανακόπιτα

Το Agrotica Center Hellas σας προτείνει ,Nοστιμότατη Παραδοσιακή Σπανακόπιτα με Φέτα..

Υλικά συνταγής
Για την γέμιση:
• 500g σπανάκι
• 3 πράσα μέτρια
• 1 ματσακι άνιθο
• 1/2 ματσάκι μάραθο
• 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
• 300g φέτα ΜΕΝΑΛΟΥ
• 2 αυγά
• 1 φλυτζανάκι του καφέ πληγούρι ή τραχανά ΜΥΛΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗ
• 1 κρασοπότηρο γεμάτο λάδι ΧΡΥΣΕΛΙΑ
Για το φύλλο:
• 500 g αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΟΥΤΣΙΑΡΗ
• 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
• 2 κουταλιές της σούπας λάδι
• Νερό (μέχρι να γίνει εύπλαστη χωρίς να κολλάει)
• Λίγο σουσάμι

Εκτέλεση:
Για την γέμιση:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τα πράσα, τον άνιθο και το μάραθο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για μισή ώρα.
Προσθέτουμε στα ψιλοκομμένα λαχανικά το πληγούρι και τη φέτα, αφού πρώτα την έχουμε πολτοποιήσει με το πιρούνι.
Προσθέτουμε το λάδι και τα αυγά, τα οποία εχουμε χτυπήσει προηγουμένως και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Για το φύλλο:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να ηρεμήσει για μισή ώρα.
Σε μία επιφάνεια βάζουμε λίγο αλεύρι και αφου χωρίσουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, την ανοίγουμε σε 4 ισοπαχή φύλλα.

Εκτέλεση:
Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί και προσθέτουμε τα δύο φύλλα ελαφρώς λαδωμένα.
Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, πάλι ελαφρώς λαδωμένα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και με τη μύτη του μαχαιριού τρυπάμε ελαφρώς για να σχηματιστούν τα κομμάτια της πίτας μας στο ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά με μία ώρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έλεγχος Ασφαλείας * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.